Ontmoet Lotte: de nieuwe junior trainer en projectcoördinator van Art-up

Vorig jaar rond deze tijd runden Anne en Jon Art-up nog met zijn tweeën, komende maand groeien we naar een team van vijf. Lotte van den Bergh voegt zich als junior trainer en projectcoördinator bij Art-up.

Lotte is afgestudeerd in de richting van culturele economie en ondernemerschap aan de Erasmus Universiteit. Tijdens haar studie deed ze ervaring op bij uiteenlopende culturele organisaties. Zo liep ze stage bij de kunstcommissie van de Nederlandsche Bank, organiseerde ze mode gerelateerde evenementen namens studentenorganisatie New Fashion Society en werkte ze als projectmanager bij Rotterdams modehuis Afangaro. Naast haar werkzaamheden bij Art-up ondersteunt Lotte creatieve organisaties met subsidieaanvragen en professionalisering van de bedrijfsvoering.

“Ik ben opgeleid om een brug te slaan tussen de artistieke en zakelijke wereld achter kunst en cultuur. Mijn kritische en analytische blik maakt dat ik de traditionele organisatiestructuren van het culturele landschap goed onder de loep kan nemen, om organisaties wendbaar te maken voor nieuwe ontwikkelingen in de cultuursector. Op die manier hoop ik ruimte te creëren voor nieuwe ideeën, uitdagende projecten en innovatieve ondernemingen. Door mijn brede basiskennis van de cultuursector hoop ik bij Art-up vanuit verschillende perspectieven en kunstdisciplines op een vernieuwende manier mee te denken over een verscheidenheid aan uitdagingen die de sector kent.”