Vorige week ging de zevende editie van de Art-up Incubator van start. We maakten kennis met acht gedreven cultureel en creatief ondernemers van vijf uiteenlopende initiatieven en gingen ook gelijk aan de slag met hun missie: waarom is het belangrijk wat ze doen en wat willen ze veranderen? Een gevoel wat alle deelnemers lijken te delen is dat ze willen dat de volgende generatie betere kansen krijgt dan die zij zelf gekregen hebben. We stellen ze in dit nieuwsbericht aan je voor.
Lieke Lender en Darko Esser bieden met TrapLabRadio een platform voor elektronische muziek in Limburg: “Wij halen al jaren de zolderkamer-dj’s naar het podium, door middel van radio, talentontwikkeling en hostings op festivals”. Zij zien het als hun verantwoordelijkheid om juist ook de niet-standaard groepen daarin de mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen.
Eva van Manen, Conchitta Bottse, Merlijn Nibourg wijzen ons erop dat maar 3% van de muziekproducenten vrouw of non-binair is. Met rosetta. zetten zij zich in om deze ondervertegenwoordiging tegen te gaan met onder andere een summerschool, demopitches, talks en producercamps.
Dezelfde groep ziet Chagall, naar haar smaak, te weinig in de domeinen waar zij zich begeeft: muziek en technologie. Met het platform LoveLace zet zij zich in voor meer genderdiversiteit in de creatieve technologie. Zij heeft zichzelf op dit gebied in een vertrouwde omgeving mogen ontwikkelen en gunt anderen dit ook.
Titus Nouwens wil met Prelude nieuwe verbindingen creëren tussen verschillende disciplines, generaties en tussen kunstenaar en publiek. Performances van beeldend kunstenaars krijgen binnen zijn projecten een plek in het theater of andere plekken van collectief toeschouwerschap.
“Iedereen is een buitenbeentje en dan is dus niemand meer een buitenbeentje”, aldus Marije en Jimmie van Collectief Koppig, die een plek bieden aan kunstenaars, sociaal werkers, studenten en educatoren om samen projecten te doen op het snijvlak van kunst, cultuur en sociaal werk. Toffe projecten waar ieders unieke kwaliteiten worden gewaardeerd.
De Art-up Incubator is een ondernemersschapsprogramma waar de deelnemers binnen 4 maanden een uitgebreide strategische analyse van hun initiatief of organisatie maken én skills leren om een betere ondernemer te zijn. Deelnemers krijgen helder waar ze nu staan, waar ze heen willen, welke stappen ze daarvoor moeten zetten en welke kansen en valkuilen er op dat pad liggen.
Ook iets voor jou?
Wist je dat we op dit moment ook een Intervisie traject aanbieden? In vier intervisiebijeenkomsten reflecteer je samen met vakgenoten op vraagstukken waar jij nu tegenaan loopt in je werkpraktijk. Door volgens een gestructureerde leermethode met elkaar in gesprek te gaan, krijg je nieuwe inzichten in je eigen rol en gedrag, verruim je je perspectief door te leren van anderen en ontdek je praktische oplossingen voor jouw dagelijkse uitdagingen.
Benieuwd wat Art-up nog meer voor jou kan betekenen? Neem vooral contact met ons op. Het team van Art-up bestaat uit ervaren trainers en adviseurs die graag met je mee denken.