Complete programma van Incubator IV (najaar 2023)

Art-up Incubator editie IV loopt van 6 september tot en met 13 december. Het programma beslaat dus zo’n 15 weken (ruim 3 maanden) aan trainingen, intervisie en coaching. De trainingen en andere groepsactiviteiten vinden altijd plaats op woensdagen. Op deze pagina vind je het volledige programma van deze editie. Wil je meer weten over de Incubator? Kijk dan ook op onze Incubator pagina.


Week 1 - woensdag 6 september
Kick-off (dag, fysiek)
Je ontmoet de programmaleiding , een deel van de trainers en de andere deelnemers. Je stelt je ontwikkeldoelen scherp en krijgt een introductie in iteratief werken. Een methode die je helpt telkens kleine stappen te nemen en te testen, waardoor je binnen korte tijd veel informatie over je project of onderneming krijgt. En daarmee de kans van slagen aanzienlijk kan vergroten.

Week 2  - werk- en ontwikkeltijd
Gedurende de looptijd van de Incubator zijn er een aantal weken zonder geplande activiteiten. Houdt in deze weken echter wel tijd vrij om met de onderwerpen van de Incubator aan de slag te gaan. Zo haal je er alles uit wat erin zit!

Week 3 - woensdag 20 september
Training persoonlijk leiderschap (halve dag, fysiek)
Met een aantal simpele doch krachtige oefeningen krijg je inzicht in jouw unieke leiderschapskwaliteiten. 

Week 4 - woensdag 27 september
Training doelgroepen en waardepropositie (dag, fysiek)
Je verdiept je in de belevingswereld van je belangrijkste doelgroepen en formuleert daarmee je unieke waardepropositie, die je vervolgens kunt gaan testen.

Start coaching (individueel, online/fysiek)
Je krijgt naast alle groepstrainingen ook individuele coaching van gespecialiseerde coaches op onderwerpen waar jij mee aan de slag wilt. Dat kan bijvoorbeeld zijn: businessmodel, positionering, leiderschap of marketing. Deze uren mag je gedurende het traject inzetten.

Week 6 - woensdag 11 oktober
Training financiën (halve dag, fysiek)
In deze training zoomen we in op de financiële organisatie van je onderneming. We behandelen onderwerpen als  balans, winst- en verliesrekening en liquiditeitsprognoses. En onderzoeken welke financieringsmodellen bij jouw organisatie passen, en wat dit vraagt van de financiële organisatie.

Intervisie (halve dag, fysiek)
In de intervisiebijeenkomsten worden, onder leiding van een vaste intervisiebegeleider, door de groep ingebrachte situaties (casussen) besproken.  De onderwerpen die ingebracht worden kunnen heel divers zijn (van strubbelingen in het team tot vastlopen in een project).

Week 9 - woensdag 1 november
Training organisatie (halve dag, fysiek)
In deze training focussen we ons op de wijze waarop je onderneming georganiseerd is, de structuur van je organisatie, samenwerking met partners en je rechtsvorm. 

Training positionering (halve dag, fysiek)
Je onderzoekt hoe je jouw aanbod aantrekkelijk maakt voor je doelgroepen in de verschillende fases van de customer journey en legt de basis voor jouw marketingstrategie.

Week 11 - woensdag 15 november
Intervisie (halve dag, fysiek)

Week 15 - woensdag 13 december
Intervisie (halve dag, fysiek)

Afsluitende borrel
Na de laatste intervisie, zullen we het programma samen feestelijk afsluiten met een borrel. 

*Dit is een globale indicatie van het programma, exacte data en inhoud van de activiteiten kunnen afwijken.

Loek van Walsem (ARTMSTRS) en Lilian Stolk (The Hmm) werken aan de roadmap van hun onderneming