Slotbijeenkomst van de derde Art-up incubator

Op 22 februari werd alweer de derde (!) Art-up incubator afgesloten met een vrolijke en leerzame slotbijeenkomst. Alle deelnemers pitchte voor het team van Art-up, de betrokken coaches en aanwezige collega’s. Ze vertelden ons waar ze nu staan, hun plannen voor de toekomst en de belangrijkste lessen uit de incubator. 

Suze presenteert de ideeën van Slumber

Zo presenteerden Suze en Janneke van Festival Cement hun allereerste prototype van Slumber: een interactieve digitale tool die de persoonlijke kunstervaring van publiek vangt en verdiept. Van Loek kregen we een sneak preview van de website van ARTMSTRS. Deze online galerie staat in dienst van de kunstenaar en neemt de kunstkoper mee in het persoonlijke verhaal achter elke kunstenaar. Lilian verraste ons met een TikTok filmpje waarin ze de nieuwe strategie van The Hmm presenteerde. The Hmm is een inclusief platform voor internet- en digitale cultuur wat via evenemente, online onderzoeksdossiers en educatieve programma’s reflecteert op de impact hiervan op de samenleving. Ten slotte nam Alex ons mee in de spannende keuzes die ROEF de komende tijd te wachten staan. ROEF heeft als missie om de mogelijkheden van ‘het dak’ te laten zien voor energieopwekking, regenopvang, het verbouwen van gewassen, recreatie, sport, wonen, werken én kunst en cultuur. 

Loek vertelt over ARTMSTRS

Deelnemer Loek over de incubator: 

De incubator was een verrassend stimulerende ervaring. Het is echt een innovatieve training die me heeft geholpen om mijn creatieve ondernemerschap naar een hoger niveau te tillen. Het team en de coaches van Art-up zijn zeer professioneel en toegewijd aan het ondersteunen van creatieve ondernemers zoals ikzelf. Tijdens de training kreeg ik niet alleen de kans om mijn zakelijke vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om te werken aan het verfijnen van mijn visie en het definiëren van de einddoelen om zo ARTMSTRS de juiste vorm te geven. Het was geweldig om te zien hoe de deelnemers elkaar aanmoedigden en ideeën uitwisselden, ik heb er veel van geleerd. Dankzij de Art-up Incubator heb ik het vertrouwen en de middelen gekregen om mijn project ARTMSTRS naar een hoger niveau te tillen. Ik zou deze training ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een innovatieve en inspirerende manier om zijn of haar creatieve onderneming te laten groeien.” 

Suze, Janneke en Alex bij de training Roadmap tijdens de incubator

Tijdens de Art-up incubator krijgen deelnemers de kans om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van hun eigen innovatieve organisatie of initiatief. In deze incubator kregen de deelnemers bijvoorbeeld een training over impact van Edith Kroese (Avance Impact), ontdekten ze de kracht van hun persoonlijk leiderschap met Jeanine Jansen (Remember the Talent), onderzochten ze hun doelgroepen, waardepropositie en vormden hun business model met Jon en Anne van Art-up. Daarnaast werden de deelnemers tijdens het programma gecoacht door Marleen Lamers en Nienke Poortvliet.

Ook in 2023 zullen we weer incubators gaan organiseren. Houd onze website in de gaten voor updates of abonneer je op onze nieuwsbrief!

De Art-up incubator wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en Start-up Amsterdam.